Det er nemmere at arkivere under CARES Act Extension med den nye PUA Portal

Du kan ansøge om arbejdsløshedsunderstøttelse gennem PUA-programmet, hvis du er arbejdsløs på grund af COVID-19-relaterede årsager. Du kan appellere en afgørelse om berettigelse, der ikke er nul, og indgive et krav om PUA-fordele. Du skal nægtes almindelige dagpenge. Du kan stadig modtage ydelser under PEUC-programmet indtil da. IDES har indgået et samarbejde med Deloitte for at skabe og vedligeholde en webbaseret portal til PUA.

For at gøre det lettere for berettigede PUA-ansøgere blev PUA-portalen opdateret. Det er nemt at logge ind på portalen, hvis du allerede har et godkendelsesbrev til dit PUA-krav. For at indsende et ugentligt krav skal du først ansøge om ydelser. Hvis du vil ansøge om en PEUC-udvidelse, kan du logge på portalen til ui-sagsøgere.

Du skal have været ansat før pandemien. Berettiget til PUA-fordele skal du have arbejdet som medarbejder, selvstændig, uafhængig entreprenør eller freelancer før pandemien. For at afgøre, om du er berettiget til ydelser, kan du udfylde et spørgeskema. Du har muligvis modtaget et spørgeskema fra regeringen for at bestemme din berettigelse. For at afgøre, om du er berettiget til ydelser, kan du udfylde spørgeskemaet online.

Upload al dokumentation, der er relevant for PUA-processen. Disse dokumenter skal bevise, at du var ansat i perioden januar 2019 til datoen for din ansøgning om PUA. Disse oplysninger er allerede tilgængelige for de fleste ansøgere. Du behøver kun et bevis for at bevise din ansættelse. Det er ikke så svært, som det lyder. Du modtager meget støtte, hvis du ansøger om en PUA via PUA-portalen.

Der har været tekniske problemer med PUA-portalen. Det kan være frustrerende, at du ikke kan få adgang til din konto lige nu. Du kan dog prøve senere på dagen. Dette problem undersøges af UI-holdene. Kontakt din sagsbehandler eller arbejdsgiver, hvis du oplever et nedbrud eller andre tekniske problemer. De vil være i stand til at hjælpe dig hurtigt. De vil løse problemet så hurtigt som muligt. Dette problem er ikke unikt for denne portal. Det vil kun berøre nogle få ansøgere.

Klik på linket for at ansøge om PUA-fordele via din stats PUA-portal. Derefter kan du vælge det ugentlige ydelsesbeløb, der passer bedst til dine behov. Marylands mindste ugentlige ydelsesbeløb for Maryland er $ 107 om ugen, og de maksimale ugentlige ydelsesbeløb er $ 247. Før du ansøger om PUA, skal du tidligere have ansøgt om almindelig arbejdsløshedsunderstøttelse. Hvis du allerede blev nægtet almindelige arbejdsløshedsunderstøttelse, skal du indsende en ny indledende ansøgning om PUA-ydelser.